Bert: “Nooit eerder ergens gewerkt waar zo’n leuke sfeer is”

ONZE VAKMENSEN

In de rubriek ‘Onze vakmensen’ vertellen vakmensen over zichzelf en de betekenis die het werk bij Vakmensen voor hen heeft. Bert Lenderink (48) bijt het spits af.

Vertel eens iets over jezelf.

“Ik ben 48 jaar geleden geboren in Heeten, bij Raalte. Ik woon in Zwolle-Zuid en werk op maandag tot met donderdag van 07.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 07.30 tot 14.00 uur bij Vakmensen. Na mijn werk en in het weekend sport ik veel: lopen, krachttraining, mountainbiken. Sinds ik dat ben gaan doen, ben ik 20 kilo afgevallen. Naast sporten kijk ik soms tv en luister ik naar muziek. Ik heb een brede muzieksmaak, van popmuziek tot André Rieu.”

Waarom ben je bij Vakmensen gaan werken?

“Na de lagere school en LTS heb ik de mbo-opleiding Werktuigbouwkunde gevolgd. Daarna heb ik verschillende dingen gedaan, waaronder in loondienst in de machinetechniek werken en een baan als AutoCAD-tekenaar. Maar ik kon nergens aarden en zat overal maar kort. Achteraf had ik nooit voor de techniek moeten kiezen. Maar ja, wat dan wel? Tien jaar geleden ben ik tijdens een opname bij Dimence aan de Eerdelaan begonnen bij De Werkelaar. Je hebt hier geen mooi cv nodig en hoeft niet te solliciteren. Maar je hebt wel de structuur en regelmaat van werk. Dat is beter dan de hele dag thuis op de bank zitten.”

“Ik zou niet anders willen”

Wat voor werk doe je?

“Ik doe vooral productiewerk. Nu zijn we bijvoorbeeld boren aan het bestickeren voor Hemmink. Het is werk waarbij je niet zo hoeft na te denken. Maar ik pak ook zelf orders en geef soms uitleg en aansturing. Die zelfstandigheid, die ik bij Vakmensen meer heb dan vroeger bij de Werkelaar, vind ik leuk.”

Hoe bevalt het werken bij Vakmensen jou?

“Ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb een Wajong-uitkering en wil niet meer in loondienst, ik wil bij Vakmensen blijven. Het is hier een fijne club met mensen. Nooit eerder heb ik ergens gewerkt waar zo’n goede sfeer was. Aan iemand die ook geen zin heeft om de hele dag thuis te zitten, zou ik zeggen: kom gewoon ’s kijken. Ik wil je wel rondleiden.”

Terug naar het overzicht