Briàn Bartels: “Iedereen is hier welkom”

Briàn Bartels liep in de afgelopen twee jaar stage bij Vakmensen, voor zijn opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4. Deze week slaagde hij met een ‘goed’ als beoordeling. Wij van Vakmensen zijn het daar helemaal mee eens en daarom komt hij vanaf 1 juli 2021 bij ons in dienst. Een mooie aanleiding om hem nog beter te leren kennen, vonden wij. Daarom stelden we hem een aantal vragen. 

Hoe ben je bij Vakmensen terechtgekomen?

‘’Voor ik aan de opleiding Maatschappelijk zorg begon, volgde ik de opleiding Sport & Bewegen. Tijdens een stage op een dagbestedingslocatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) ontdekte ik dat mijn passie lag bij het begeleiden en helpen van mensen. Door een knieblessure moest ik stoppen met de opleiding. Vanwege mijn ervaringen tijdens de stage besloot ik over te stappen naar de zorg. Een vriendin tipte mij dat Vakmensen een stagiair zocht. En hoewel ik één dag school per week hoefde te combineren met maar zestien uur stage per week, was ik vanaf het begin al op de dinsdag, woensdag en donderdag bij Vakmensen actief. Later kwam daar ook de vrijdag bij.’’

Ben je het groentje bij Vakmensen?

‘’Met mijn 22 jaar qua leeftijd wel. Maar doordat ik hier al twee jaar werk weet ik van de hoed en de rand en ben ik al echt onderdeel van het team. De meeste werknemers werken hier korter dan ik.’’

Wat is er veranderd nu je in vaste dienst bent?

‘’Ik ben nu van ongeveer twintig mensen de eerste begeleider. Op de werkvloer is er niet veel veranderd, maar in de begeleiding en bijvoorbeeld bij het opstellen van een zorgplan heb ik meer verantwoordelijkheden.”

“Elke dag onder de mensen zijn die ook nog eens blij zijn dat je er bent. Dat geeft een heel goed gevoel!”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste vind ik het werken met mensen en dat is wat hier gebeurt. De mensen zijn heel positief en blij dat je er bent. Dat geeft heel veel voldoening.”

Hoe groot is het belang van werk voor mensen in de dagbesteding?

“Natuurlijk verschilt dat per persoon, maar bijna iedereen hier heeft behoefte aan structuur en ritme en aan een zinvolle invulling van de dag. Het is mooi dat we daarin kunnen voorzien. Na een dag werken en/of sociale contactmomenten zijn onze medewerkers moe en voldaan. Zij zijn eruit geweest en lekker bezig!”

Wat doe je over vier jaar?

“Dan ben ik denk ik hier nog. Zo leuk vind ik het. Al weet je het natuurlijk nooit.”

Wanneer heb je zelf een goede werkdag gehad?

“Als ik de hele dag lekker actief bezig en onder de mensen ben geweest. En natuurlijk als er mooie dingen afgerond zijn voor een van onze opdrachtgevers en er tussendoor tijd is geweest voor een goed gesprek.”

Sommigen zeggen dat jij de beste darter van Vakmensen bent. Klopt dat? 😉

“Zelf denk ik van wel, maar Mickel (werkbegeleider fietsen) heeft daar misschien een andere mening over. We dagen elkaar in ieder geval lekker uit tijdens de lunchpauzes in de kantine.”

Wat wil je nog kwijt over Vakmensen?

“Je voelt hier altijd dat iedereen met open armen wordt ontvangen. Dat geldt niet alleen voor de begeleiders, maar ook voor de medewerkers. Er zijn hier mensen met allerlei verschillende achtergronden, maar iedereen is welkom en gaat heel goed met elkaar om. Ik ben blij dat ik op mijn tweeëntwintigste een baan heb waar ik zo op mijn plek zit. Dat had ik een aantal jaar geleden niet durven dromen.”

Terug naar het overzicht