Deelfiets Nederland en Vakmensen: een mooi samenspel

Sinds eind 2020 voert Vakmensen opdrachten uit voor Deelfiets Nederland. De hoogste tijd om nader kennis te maken met deze mooie opdrachtgever. Een gesprek met Oumar Sylla (directeur/oprichter) en Michael Wolf (commercie & financials).

Een zonnige zaterdagochtend in november. Het is stil in de werkplaats, maar leeg is het er zeker niet: overal staan fietsen. Robuuste, slimme elektrische fietsen. Fietsen met sensoren die gegevens verzamelen over bijvoorbeeld fijnstof en wegligging. Zakelijke fietsen en bezorgfietsen met bedrijfslogo’s erop. En nog veel meer. Je weet niet wat je ziet.

Particulieren

“Met deze fietsen willen wij Nederland duurzamer, milieuvriendelijker en gezonder maken”, vertelt Michael. “Het idee is simpel. Op steeds meer plekken in het land staan elektrische deelfietsen. Bijvoorbeeld bij P+R parkeerplaatsen en stations. Met een app kun je een fiets reserveren, het slot bedienen en betalen. Snel en eenvoudig. We hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen, zodat we samen de wereld schoner en mooier kunnen maken!”

“Hoe langer een fiets meegaat, hoe duurzamer”

Zakelijke markt

Deelfiets Nederland is er ook voor bedrijven en organisaties. Zij kunnen kiezen voor elektrische leasefietsen, zoals bezorgfietsen of zakelijke fietsen. Bijvoorbeeld om hun wagenpark te verrijken of om medewerkers te stimuleren minder vaak de auto te pakken.

Rijklaar maken

“Al die fietsen moeten voor gebruik rijklaar worden gemaakt. En daarna worden onderhouden”, gaat Michael verder. “Want hoe langer een fiets meegaat, hoe duurzamer.” Daar komt Vakmensen om de hoek kijken. Oumar: “In 2020 wonnen wij een aanbesteding in Friesland. Er kwam een vrachtwagen met meer dan honderd fietsen. Die moesten allemaal worden uitgeladen en rijklaar worden gemaakt. Daar hadden we mensen voor nodig. Rik Stuivenberg van Vakmensen hoorde dat en bood aan te helpen. Dat ging fantastisch! Zijn jongens wisten precies wat ze moesten doen. Daardoor konden wij de fietsen direct uitleveren aan Friesland.” “Een mooi samenspel”, beaamt Michael.

“Ik zie toekomst in deze samenwerking”

Toekomst

Sindsdien springen de fietsenmakers van Vakmensen regelmatig bij. “Nu nog vooral in piekperiodes”, zegt Oumar. “Maar ik verwacht dat dat gaat veranderen. Ik zie toekomst in deze samenwerking. Niet alleen omdat we een groeibedrijf zijn, maar ook omdat we een inclusief bedrijf willen zijn. Respecteer iedereen, is ons motto. Wij willen een betere wereld, waarin iedereen kan meedoen.”

Over Deelfiets Nederland

Deelmobiliteit heeft de toekomst. Daar is Oumar van overtuigd. Daarom begon hij in juni 2018 met Zwolse Deelfiets. Omdat de fietsen inmiddels heel Nederland veroveren, heet het bedrijf sinds 2020 Deelfiets Nederland. Het is nu een BV met een team van veertien mensen, waaronder software-developers, en een aantal strategische partners. En met een mooi nieuw pand op bedrijventerrein Marslanden, vlakbij Vakmensen.

Meer weten? Kijk op www.deelfietsnederland.nl.

Terug naar het overzicht