Eigenaren van Vakmensen richten nieuw bedrijf ‘Vakmensen Services’ op.

Werken loont en iedereen kan bijdragen. Dat hebben we ervaren in de twee jaren dat Vakmensen in het sociale domein van Zwolle actief is met activeren, participeren, leren, werk en welzijn. Om te zorgen dat onze dagbestedingsmedewerkers geen werkdruk ervaren, hebben de eigenaren van vakmensen het bedrijf Vakmensen Services opgericht. Met dit nieuwe bedrijf slaan we meerdere vliegen in één klap. Naast het verlagen van werkdruk voor dagbestedingsmedewerkers helpen we ook mensen aan een vaste baan die al jaren van het ene tijdelijk contract naar het andere gaan. Soms doen we dat door meerdere banen te stapelen tot fulltime werk. Tenslotte bieden we statushouders met Vakmensen Services via detachering een mogelijke opstap naar een vast contract.

Geen werkdruk
Werk is een van de meest elementaire onderdelen van het leven en veel meer mensen kunnen duurzaam bijdragen aan de maatschappij. Ook als ze minder dan 35% arbeidsproductiviteit kunnen leveren. Alle inzet telt. Vakmensen biedt medewerkers in dagbesteding werk aan als hovenier, fietsenmaker, logistiek medewerker, bakker, horecamedewerker, heftruckchauffeur, chauffeur en productiemedewerker. Ze krijgen daarbij begeleiding van professionele werkleiders. Dankzij de samenwerking met opleidingsinstituten kunnen medewerkers bij ons ook leerwerktrajecten volgen.

Wij vinden het belangrijk dat al onze dagbestedingsmedewerkers zonder druk kunnen werken. Tegelijkertijd mogen opdrachtgevers als Smurfit Kappa, Wecovi, Zalsman, Veldhuis Media, Exclusiva, Akroh Industries etc. erop rekenen dat Vakmensen levert volgens afspraak. De spanning die dat met enige regelmaat oplevert heeft de directie (Rik Stuivenberg en Rinus Vissers) van Vakmensen ertoe gebracht Vakmensen Services B.V. op te richten. Vakmensen Services gaat werkzaamheden werven voor Vakmensen en voor collega-dagbesteding-aanbieders in de regio, en waakt ervoor dat de piekbelasting niet bij onze dagbesteding-medewerkers terecht komt. Van hen willen en kunnen we immers niet vragen om extra te werken. Van onze nieuwe Vakmensen Servicemedewerkers kunnen we dat wel.

Eigen middelen
Met de kennis en ervaring die we bij Vakmensen en als ondernemers hebben opgedaan, weten wij dat we zonder subsidies activiteiten kunnen opstarten en inzetten. Vakmensen Services vraagt daarom voor het ontplooien van haar bedrijf geen subsidies aan de gemeente.

Stap vooruit
We zijn voor Vakmensen Services op zoek naar mensen die graag willen werken, maar de stap naar betaald werk (nog) niet ineens kunnen zetten. En die de mogelijkheid willen om ook een stapje terug te kunnen doen. Mensen uit de bijstand, WW, WIA en het doelgroepregister, die willen groeien naar een volgende trede op de zogenaamde participatieladder.

Medewerkers van Vakmensen Services gaan zowel bij Vakmensen werken als op locatie bij opdrachtgevers. Ook kunnen ze binnen hun dienstverband voor een aantal uren worden gedetacheerd bij opdrachtgevers. Bijvoorbeeld 18 uur per week bij Gezellig Werkt Schoonmaak en 18 uur bij Vakmensen Services in de productie. De eerste medewerker is inmiddels in dienst genomen. Hij werkte zes jaar lang via flexcontracten en bij meerdere uitzendbureaus. Nu ontvangt hij een volledig salaris en krijgt hij de kans om een woning te huren en een eigen bestaan op te bouwen. Na de zomervakantie gaat hij bovendien weer naar school om een vak te leren, waarschijnlijk het hoveniersvak.

Statushouders
Tenslotte is Vakmensen Services een veilige plek waar nieuwe Nederlanders (statushouders) na hun traject bij Saeed Zwolle/Vakmensen hun eerste baan aangeboden kunnen krijgen.

Wil je meer informatie? Neem contact op met Rik Stuivenberg,
(e-mail: rik@123vakmensen.nl, telefonisch 06-5333 6784).

Terug naar het overzicht