Fietsenmaker in tien weken

Toe aan een versnelling in je loopbaan? Maak in een gratis leerwerktraject kennis met het vak van fietsenmaker. De opleiding begint op 25 maart 2022.

Wil jij leren hoe je fietsen onderhoudt en repareert? Volg dan het gratis leerwerktraject Basis Fietstechniek. Na tien weken ken je alle basisprincipes van het vak.

Leren in een goede sfeer

Mickel Lugtmeier - Vakmensen

Mickel Lugtmeier is werkleider van de fietsenwerkplaats van Vakmensen. Hij vertelt: “Bij deze opleiding ga je één dag per week naar school. Daarnaast doe je minimaal zestien uur per week praktijkervaring op in de gezellige fietswerkplaats van Vakmensen. Heb je vragen of een probleem, dan ben ik er om je te ondersteunen.”

Veel werk

Er is in ons land een tekort aan fietsenmakers. En dat terwijl er in ons land ongeveer 23 miljoen fietsen zijn – meer fietsen dan inwoners! Na het leerwerktraject kun je dus meteen aan de slag. Ook kun je instromen in de mbo-opleiding Fietstechnicus. Sluit je het traject af met een officieel examen, dan krijg je vrijstelling voor het eerste deel van deze opleiding.

De opleiding wordt aangeboden door o.a. Vakmensen, Deltion College, Werkgeversservicepunt Regio Zwolle, Westerman Logistics en werkgevers in de fietsbranche.

Meer weten? Neem z.s.m. contact op met Mickel Lugtmeier (m.lugtmeier@123vakmensen.nl).

De opleiding start op vrijdag 25 maart 2022. Intakegesprekken zijn gepland op vrijdag 11 (en eventueel 18) maart.

Terug naar het overzicht