Hoe tevreden zijn medewerkers over Vakmensen?

Voor Vakmensen is ‘werkgeluk’ het belangrijkste doel. De directie is daarom blij met de 8,4 die medewerkers Vakmensen geven.

Onderzoeksbureau PeopleGraphics heeft begin 2022 een onderzoek uitgevoerd onder medewerkers van Vakmensen. 26 van de 110 medewerkers kregen de vraag om hun werkgever te beoordelen op tien aspecten. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers Vakmensen waarderen met een 8,4.

Alweer een hoge score

Al sinds de oprichting scoort Vakmensen goed op de medewerkerstevredenheid. In 2020 kregen we van onze medewerkers een 8,6, nu een 8,4. Dat is nog steeds een prachtig cijfer. Vooral over de werkbegeleiders, de cultuur en werksfeer en werkomstandigheden zijn de medewerkers zeer tevreden.

Medewerkers op één

De directie van Vakmensen is blij met de uitkomsten. “Vakmensen is een financieel gezond bedrijf; wij voeren voor allerlei opdrachtgevers arbeidsintensief werk uit. Maar dat is niet ons primaire doel. Het belangrijkste is dat het mensen goeddoet om bij Vakmensen te zijn. Bij ons staan onze medewerkers op één. Er is geen selectie aan de poort, bij ons is iedereen geschikt. De 8,4 laat zien dat Vakmensen van waarde is in het leven van onze medewerkers. Wat iemands verhaal ook is, werk is belangrijk. Het geeft structuur, zin aan je leven en vergroot je netwerk. ”

Tips en tops

Medewerkers gaven bij het rapportcijfer voor Vakmensen toelichting zoals ‘Alles is goed geregeld’, ‘Je wordt goed gehoord en wordt serieus genomen’, ‘Goede dagbesteding en je doet iets voor de maatschappij en ik ga met plezier naar mijn werk’ en ‘Dat je nog verder kunt leren.’

Met de verbeterpunten die de medewerkers noemden, gaat Vakmensen de komende tijd aan de slag.

“Zo gaan we nog eens goed doornemen wat je moet doen bij een (brand)alarm. Ook gaan we zorgen voor herstel en vervanging van een deel van de stoelen. En komt er meer werkoverleg met de medewerkers.”

Terug naar het overzicht