Niet zomaar een basketbaltoernooi

Eindelijk kon het weer: lekker samen sporten tijdens het rolstoelbasketbaltoernooi in het Anker! En dit keer kon niemand om Vakmensen heen. Want behalve dat Vakmensen hoofdsponsor was, deed er ook nog een Vakmensen-team mee.

Anne was erbij en maakte dit verslag:

“Maandag 18 oktober 2021. Om 18:30 uur was de aanvang van het basketbaltoernooi. Niet zomaar een basketbaltoernooi: een rolstoelbasketbaltoernooi. Toen elk team er was, werd het toernooi geopend door De Fakkelteit.

Na deze prachtige opening werd er een clinic gegeven door Paul Toes. Paul had goede tips voor alle aanwezigen, de meesten hadden namelijk nog nooit gebasketbald, laat staan in een rolstoel gezeten en gebasketbald. De clinic bracht ons goede handvatten om met het toernooi te kunnen starten.

Rolstoelbasketbaltoernooi
Het Vakmensen-team

In drie poules van vier teams werden de wedstrijden gespeeld. Enthousiast gingen we de eerste wedstrijd in. Toch moesten we als team even wennen aan hoe eenieder speelde en hadden we ook niet echt een strategie bedacht van tevoren. Gelukkig hadden we een groot team met drie wissels waardoor het energielevel hoog bleef. Helaas verloren we de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd hadden we een betere strategie bedacht, dit werkte dan ook goed: een gelijkspel.

De derde wedstrijd gingen we in vol vertrouwen. Eén wedstrijd verloren, één gelijk gespeeld: dan moeten we deze wel winnen! Toch speelden we deze ook gelijk. Het enorm hard rollen in de rolstoel, soms een beetje valsspelen door een lid van de tegenpartij zijn rolstoel vast te houden, mocht niet baten.

We speelden dan ook geen finale maar waren zeer tevreden met het resultaat! Na de prijsuitreiking werd er afgesloten door De Fakkelteit en hebben we met het hele team een afsluitend drankje gedaan in de kantine.

We kijken terug op een enorm leuke, sportieve, grappige en energieke avond. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat het toernooi in februari 2022 weer gepland staat, hier zullen we dan ook zeker bij zijn!”

Wij vonden het zo’n leuk toernooi dat we direct getekend hebben als hoofdsponsor voor het volgende toernooi.

Terug naar het overzicht