Vladimir: “Hier is het gezellig”

Vladimir (25) werkt al sinds 2011 bij Vakmensen (voorheen De Werkelaar). Je vindt hem vier dagen per week in een van de fietsenwerkplaatsen. We stellen hem een paar vragen om hem beter te leren kennen. Na het interview komen we Vladimir tegen in het magazijn… op een vorkheftruck. Want deze fietsenmaker blijkt ook daarin uit te blinken!

Vertel eens iets over jezelf.

“Ik ben 25 jaar en woon in Stadshagen, bij mijn vader. Mijn hobby is metaal zoeken. Dat doe ik op mijn fiets met kar. De ene keer vind ik een verwarming, de andere keer een oude fiets. De meeste metalen breng ik naar het oud ijzer. Oude fietsen repareer ik soms.

Verder zit ik op judo. Dat doe ik bij Windesheim, één keer per week.”

Hoe ben je bij Vakmensen terechtgekomen?

“Ik zat op school De Twijn in Zwolle. Via een stage kwam ik bij De Werkelaar terecht.”

Vladimir op de fietsenwerkplaats

“Thuis ben ik alleen, hier heb ik leuke collega’s”

Wat voor werk doe je?

“Ik werk als fietsenmaker. Twee dagen per week in Windesheim en twee dagen per week aan de Curieweg. Ik doe banden, kettingen, lampjes, zadels. Het leukst vind ik wielen richten, als er een slag in zit. Daar ben ik heel goed in.”

Je werkt hier al tien jaar. Wat maakt het werk zo leuk?

“Het is heel afwisselend werk. En thuis ben ik alleen, hier heb ik leuke collega’s.”

Wat zou je anderen willen zeggen over Vakmensen?

“Kom hier naartoe, want hier is het gezellig.”

Terug naar het overzicht